Kiki

Kiitos kaikille kutsumanimikyselyyn osallistuneille! Hienoja nimiehdotuksia tuli valmiiden äänestysten lisäksi.

Kyselynhän voitti Hertta, perintöprinsessoina Siiri ja Helmi. Varsinainen voittaja löytyi kuitenkin muiden ehdotusten joukosta. Ehdotettuja nimiä olivat mm. Kerttu, Martta, Nuppu, Sakura, Stella ja Tessuli. Evessin Sakurasta tulee kuitenkin Kiki.

Perustelut valinnalle ovat monitahoiset. Ensinnäkin Japanissa on käytössä Kiki tytönnimenä, mikä sopii Japani-pennulle. Kikin alkuosa viittaa myös kirsikankukkaan. Kolmas perustelu liittyy Ranskassa maailmansotien välissä vallinneeseen taidemaailmaan, jossa taiteilijapiirien muusana toimi itsenäinen, karismaattinen, rohkea ja luova Kiki – Montparnassen kuningatar.  Evessin Sakura vaikuttaa jo nyt itsenäiseltä ja rohkealta. Selvää on myös erikoinen ulkonäkö, mikä puoltaa muusan asemaa. Nähtäväksi jää  tuleeko nimestä enne ja karismaattisuus selkenee vuosien myötä.

Mikäli kiinnostaa Rankan kulta-aika ja sarjakuvat, lisää voi lukea Kikin urasta Arktisen Banaanin kustantamasta Kiki – Montparnassen kuningatar -sarjakuvasta. HS:n arvostelu.

Kiki se on. Päätös on syntynyt.

Yksi vastaus

  1. Lisäyksenä vielä tuohon nimivalintaan täytyy sanoa, että Kiki on myös helppo lausua ja toisaalta se on linjassa K-alkuisena Kempuksen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: