Evessin-Fireheart-Hulivilin Pentutreffit 1.-2.10.2011

Väsyneenä, mutta onnellisena kotona viikonlopun superpentutreffien jäljiltä. Suuri kiitos kouluttajille ja muille osanottajille onnistuneesta tapahtumasta!

Hirvittävästi tuli asiaa, mutta kirjoitan nyt pikaisesti Kikin koulutuksen kannalta tärkeimmät ja mieleenjääneimmät jutut. Päivittelen sitten artikkelia tarpeen mukaan.

Toko

Seuraamisen opettaminen: sivu-käskystä, kun koiralla katsekontakti, otetaan alkuun askel pari eteen päin, myöhemmin  myös sivuaskelia. Palkataan erityisesti äänellä ja leikillä KUNNOLLA. Näin saadaan seuraamiseen katsekontakti mukaan jo heti alusta.

Seiso-käsky opetettiin lelun heitolla taakse.

Maltti

Maltti tässä tapauksessa tarkoitti pääsääntöisesti paikallaanoloa. Koira käskyn alle paikalleen, damin vienti kauemmas, koiran luo paluu, damin haku ja takaisin koiran vierelle. Kun edistystä tapahtunut dameja voi heitellä lähelle ja kasvattaa matkaa.

Nouto

Koskapa Kiki on yli-innostunut riistasta, riistaa näytetään korkeintaan kerran kuukaudessa, vähempikin riittää. Ensin opetetaan lyhyillä matkoilla damin kanssa luoksetulo (1-2 askelta). Palautus kunnolla syliin houkutellen. Muista takakeno mieluummin kuin etukenoasento. Damia ei saa ottaa pois heti, vaan totutetaan koira kosketteluun ja lähelläoloon damin kanssa. Mieti toimiiko paremmin kimeä vai rauhallinen ääni. Samoin damin kanssa kulkemisia jatketaan.

Näyttelyt

Hihnanpää käden sisään. Koiran asettelu mieluummin kuin vapaasti esittäminen. Nami alaviistosta. Vaatetus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: