Kempus – Hulivilin Take It Easy

Kutsumanimi: Kempus
Nimi:
Hulivilin Take It Easy
Rotu:
Novascotiannoutaja eli tolleri
Sukupuoli:
uros
Syntynyt:
2.4.2008

Väri: punainen valkoisin merkein
Paino:
17,8 kg (13.11.2008), 21,8 kg (23.10.2009)
Säkäkorkeus:
Lonkat:
Kyynärät:

Silmät
: OK (3.11.2009)

Emä
: FIN MVA Hulivilin Stepping Rose ”Ria”
Isä: Tollerbay Great Elliot ”Mortti”
Kasvattaja
: Kennel Hulivilin, Kirsi Mantilo

Kuvat Kempuksesta: http://www.flickr.com/photos/urpola

MITEN TÄHÄN ON TULTU…

Vuosikaudet olen koirasta haaveillut ja nyt oli aika. Jo opiskeluaikoina oli mielessä, että tolleri voisi olla oikea rotu. Rodun valitseminen onkin ollut helpoimpia ratkaisuja miehen ja minun välillä. Mies halusi noutajan metsästyskäyttöön ja minä ehdotin tolleria. Koko passaa kerrostaloon ja tollerin luonne vaikutti kovin valloittavalta.

Loppujen lopuksi ratkaisu tehtiin melko nopeasti, mutta hetki vaikutti juuri sopivalta (harvinaista kyllä). Kevät on hyvä aika hankkia metsästyskoira ja toisaalta miehen pitäisi opiskelella vielä vuoden verran, joten aikaa ja seuraa koiralle pitäisi riittää ihan eri tavalla kesän jälkeen kuin normaalioloissa. Helpottaa myös tuota opettamista ja kouluttamista, kun pentuajan saa hyödynnettyä.

LUONNE

13 vkoa 2.7.2008

Kempus on nyt kolme kuukautta ja luonnekin alkaa vähitellen hahmottua. Ensinnäkin vaikuttaa tosi oppivaiselta. Osaa rauhoittua, mikä on hyödyksi mm. automatkoilla. Riiviöhän Kempus muuten on ja yrittää kyllä välillä kovastikin käskyttää. Ohiajavat autot ja pyöräilijät kiinnostavat. Kaikki ihmisetkin mielellään tervehtisi. Oveluuskin alkaa pikkuhiljaa näkymään. Kovin kiltisti on meidän läsnäollessa, mutta yksin ollessaan kyllä menee sohvalle ja makkariin, vaikka tietää niiden olevan kiellettyjä alueita. Muuten melko tasapainoiselta ja kunnon koiralta vaikuttaa.

6,5 kk 19.10.2008

Kempuksesta on kasvanut varsin edustavan näköinen tolleri. Metsästystaipumuksia on selkeästi ja niitä on tullut metsälläkin jo testattua. Noutaminen sujuu ikään nähden varsin mallikkaasti. Damin näkeminen saa silmät syttymään. Hieman omistushalua on riistan suhteen.

Kempus tykkää olla ihmisten lähellä. Yleensä seuraa huoneesta toiseen perässä – tavarat kanssa. Sylikoirasta käy myös, vaikkei enää siinä sylissä sitten osoittaisikaan mielenkiintoa ihmistä kohtaan vaan leikkii sylissä omiaan. Sisällä osaa rauhoittua. Mikäli ihmisistä ei ole seuraa, järjestää itselleen tekemistä joko luun tai lelujen kanssa tai sitten vain nukkuu.

Mielestäni Kempus on todella helppohoitoinen koira. Siitä ei tarvitse huolehtia metsälenkillä, että katoasi omille teilleen. Osaa myös leikkiä muiden koirien kanssa hienosti. Pitää kontaktin hyvin. Toki joskus korvat eivät ole kuulevinaan, mutta tuo lienee osittain omistajienkin vika. Nameilla koiran saa helposti tarkkaavaiseksi ja tottelevaiseksi. Pyöräilijä- ja autoinnostuksesta on jo päästy eroon, mutta vielä on koulutettavaa ihmisten kohtaamisessa. Tuppaa innostumaan hieman liikaa. Malttia löytyy, mutta ei aina. Käskyttäminenkin on loppunut melkein kokonaan. Ovelus on edelleen – tajuaa kyllä milloin omistajat eivät ole kieltämässä. Oiva perheenjäsen.

HARRASTUKSET

Näyttelyt

Ryhmänäyttely Mikkeli 13.6.2009: JUN EH

KV-näyttely Tampere 15.3.2009: JUN EH

“Pysyy raameissa l. määritelmän mukainen. Erittäin hyvärakenteinen pää. Kaikenkaikkiaan voisi olla lyhyempi. Sopiva rungon syvyys, massa ja voimakkuus. Liikkuu vauhdikkaasti, mutta ahtaasti takaa. Voisi saada lisää kehätottumusta.”

Match Show 16.8.2008: 4. pennut

Pentunäyttely Orivesi 21.9.2008: PEK1 VSP KP

“Erinomaista tyyppiä oleva pentu. Kaunis pää ja viehättävä ilme. Erinomaiset rungon mittasuhteet. Hyvä kaula ja selkälinja. Hyvä eturinta ja runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu yhdensuuntaisesti hyvällä askelpituudella. Hyvä väritys. Esiintyy erinomaisesti.” – Kirsi Nieminen –

Match Show 5.10.2008

Toko

Harjoittelu aloitettu syyskuussa 2008.

Nou

Harjoittelu aloitettu koiran tultua taloon.

Taipumuskoe Hirvensalmi 5.6.2009 Nou0

%d bloggaajaa tykkää tästä: