Tokoa ja noutoja

Viimeksi tokossa käytiin luoksepäästävyyttä ja luoksetuloja. Alku meni ihan loistavasti, luoksepäästävyyksissä ei ottanut pakkia jne. Paikallaanolo meni tosi hienosti, kunnes sekunttia ennen kuin 2 min oli mennyt niin nousi istumaan. Oma moka, kun huomasin, että seurasi muiden koirien liikkumista, etten käynyt aiemmin palkkaamassa ja mennyt lähemmäs. Mutta yllättävän hyvin kyllä kesti häiriöitä, mikä varmaan vaikutti, että ajattelin, että kestää koko ajan. Luoksetuloja tehtiin rivistä. Ensin kaikki kutsuivat samaan aikaan. Toisella kierroksella kutsuttiin yksi kerrallaan. Meni hienosti.

Häiriöseuraamisessa otti hienosti kontaktia. Toisella kierroksella tehtiin kunkin koiran luona istumista, maahanmenoa tai seisomista, eikä näissä ollut mitään ongelmaa. Tosin valikoin kyllä koiran, jonka luona mitäkin tein, kun tiesin miten reagoi eri yksilöihin ja miten muut reagoivat.

Lopun vauhtiluoksetulot tuottivatkin yllättäen ongelmia. Tähän mennessä olen voinut jättää Kikin aika luottavaisin mielen ja se on odottanut käskyn. Nyt kahteen kertaan lähti perään. Täytyy kotona ottaa pakkia ja paikallaanolot tehdä tulemalla aina viereen ja lyhemmästä matkasta. Jos jotain hyvää noista ilman lupaa lähdöistä haluaa löytää, niin sen, että Kiki tuli kyllä luokse eikä mennyt muiden koirien luokse. Nätisti sai otettua kiinni ja aloittamaan uudestaan. Onneksi viimeinen luoksetulo onnistui hyvin. Kiki sai lopuksi kommentit reippaudestaan. Sovitaan, että oli positiivinen kommentti 😉

Katin noutokoulutus on tuottanut tulosta. Kolmessa viikossa on otettu hurja hyppäys eteenpäin.Kun kutsun luokse, niin tuo kyllä yleensä damin, ei tartte hihnasta vetää ja houkutella, vaan tottelee tänne-käskyä. Nykyään tarjoaa välillä jopa kävelyä vierellä dami suussa. Nakkipalkan olen antanut tuomisista, on vaikuttanut positiivisesti Kikin suhtautumiseen palauttamisen suhteen. Damin pureminen ja tiputtelu on jääny vähemmälle, tosin jonkin verran on huomattavissa nyt kyllästymistä damin kantoon. Aiemmin ei millään luopunut damista ja nyt saattaa hyvän hajun eteen tullessa tiputtaa damin ja jatkaa haistelua. Tämä lienee lopputulos lähes päivittäisestä treenaamisesta. Täytyy hieman vähentää treenejä ja tehdä ne paikoissa, joissa ei tule muita houkutuksia. Joka tapauksessa pidetään yllä damin kantamisen säännöllisyyttä, vaikka hieman vähennettäisiinkin. Voihan niitä yhden treenikerran aikaisia palautuksiakin vähentää, jos ei muuten säännöllisyyteen tee muutoksia. Palauttamisissa muistettava vain, että palkkaa ei anneta enää muusta, nyt kun tajuaa, että pitää antaa käteen. Kun joskus aletaan treenata linnuilla, alkuun riittää linnun tuominen. Tärkeää, että saa palkan,vaikka pudottaisikin alkuun. Kun palautuksen lintujen kanssa varmempia, aletaan taas vaatia käteen palauttamista. Nyt kun damin käsittely on hieman parempaa, pitää katsoa alanko harjoittamaan paremmin noita ota- ja irti-käskyjä. Nyt reagoi käden tuomiseen luokse eli pitää kyllä yleensä suussa niin pitkään, että saa otettua damin, mutta irti käsky ei ole sillä tavalla selkeä, että kestäisi nykimistä.

Pari kertaa olen nyt tehnyt sisällä ”oikeita” noutoja damilla. Eli sivulle, nouda, tänne, irti. Näissä ei ole ollut enää mitään ongelmaa. Ei ole miettinyt kahta kertaa tulisiko luokse, vaan tuo suoraan minulle damin. JEI!!! Iso muutos entiseen on siis tapahtunut kolmen viikon aikana. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan.

Jätä kommentti